Menu

Říjnová představení uměleckých rezidencí ve Mlejně

Říjnová představení uměleckých rezidencí ve Mlejně

Do širokého záběru aktivit v KD Mlejn patří také umělecké rezidence. S cílem podpořit vznik nových projektů vypisujeme pravidelně rezidenční výzvy pro profesionální české i zahraniční umělce či studenty umění v oblasti různých forem divadelní tvorby.

Diváci tak mají ve Mlejně možnost vidět představení rezidentů, někdy se u nás odehrává premiéra, jindy tzv. work in progress, tedy ne hotové, případně ne celé, představení. V říjnu vám nabídneme obojí.

V pátek 4. října zahájí u nás svou cestu k dalším divákům v celé Evropě projekt Carcasse umělkyně Morgane Widmer. Ve své pohybové performance se dívá na způsob oblékání jako na kód, který odkazuje na standardizované společenské chování, na kulturu vzhledu či na ideologické konstrukty a odhaluje politicko-společenskou situaci. V tomto smyslu je způsob, jakým se oblékáme a vypadáme, znakem identity. Morgane Widmer si ve svém představení s těmito kódy pohrává.

Druhé představení rezidentů bude 28. října „work in progres“ choreografické eseje Pěny uměleckého kolektivu Ferst Dadler, který tvoří Elia Moretti, Inga Zotova-Mikshina a Roman Zotov-Mikshin. Diváci se mohou těšit na sofistikovanou formu tanečního a fyzického divadla.